Zelf garnalen pellen? Zo doe je het goed

Niets lekkerder dan verse, zelf gepelde Noordzeegarnalen. — © Joris Herregods
Garnalen kan je gepeld kopen in de supermarkt, maar chef Kim Devisschere vindt dat zonde. De lekkernij overvliegen naar Marokko om ze te daar te laten pellen is namelijk niet ecologisch en ook voor de smaak is het nefast. “Doe het daarom zelf: lekkerder en gezellig.” Zo doe je het.
Van ongepelde garnalen hou je één derde over. Dus van één kilogram ongepelde garnalen zal je ongeveer 330 gram overhouden – minus de garnalen die je zelf opeet natuurlijk … Zo ga je te werk:
1. Neem de kop en de staart tussen duim en wijsvinger en trek de garnaal recht.
2. Duw het staartstuk lichtjes naar voor in een licht draaiende beweging. Het staartstuk komt los en je kunt het dan voorzichtig naar achteren trekken en verwijderen.
Lees ook
Video
Meer Lifestyle
BEDPRAAT. “Hij trok liefdevol mijn rok naar beneden, deed mijn slipje uit en wreef over mijn schaamhaar”
Dit is volgens tweesterrenchef Filip Claeys de beste mosselsaus uit de supermarkt
Royal affairs. De "seksverslaafde" ex-koning wiens affaire aan het licht kwam door een ongeval op safari
Sterrenchef Danny Horseele proeft 10 keer steak au poivre aan de kust: “De beste pepersaus van de hele kustlijn”
Zo houd je je terras muggenvrij én gezellig deze zomer