Huisdieren houden binnenkort strafbaar volgens Iraanse wet

 

 ©  Shutterstock

Huisdieren houden en honden uitlaten zouden binnenkort verboden worden in Iran. Dat melden verschillende Iraanse media woensdag op basis van een nieuw wetsvoorstel in het Iraanse parlement. De wet viseert mensen die hun hond uitlaten en wil hen straffen met een zware boete. Voertuigen die honden vervoeren, kunnen voor drie maanden in beslag genomen worden. Daarnaast zullen huisbazen niet meer mogen verhuren aan mensen met een huisdier.

Bron: BELGA

Binnen de islam wordt een hond als huisdier beschouwd als “onzuiver”. Volgens het land zouden honden die worden uitgelaten, zorgen voor paniek bij burgers. Iran trekt de lijn door naar alle huisdieren.

Eerder verbood de politie al honden, maar dat hield de Iraniërs er niet van een viervoeter als huisdier te nemen. Nu wordt dit wettelijk verboden. Toch geloven experten niet dat de wet veel zal veranderen.

De laatste jaren groeide het aantal Iraniërs dat een hond of kat als huisdier nam, zeker binnen jonge gezinnen. Het aantal dierenartsen en dierenwinkels steeg ook, vooral in de hoofdstad Teheran.

Lees ook

Nu in het nieuws