Bart De Wever: “Extra maatregelen zijn logica zelve, maar koude douche voor gevaccineerden”

© Belga

N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) vindt het “de logica zelve” dat er opnieuw strengere maatregelen komen om de circulatie van het coronavirus in te dijken. “Ik kijk ernaar zoals iedereen, dat wil zeggen met twee ogen op de zorgsector”, zegt hij. De Wever noemt het wel “een zeer koude douche” voor wie zich liet vaccineren in de hoop nu weer van zijn volledige vrijheid te kunnen genieten.

Bron: Belga

“Niet zozeer de besmettingen zijn nu relevant, maar wel de druk op de ziekenhuizen en eerstelijnszorg”, stelt De Wever in een vooruitblik op het Overlegcomité van woensdagnamiddag. “Hopelijk zijn we snel over de top. Men voorspelt eind november en ik hoop dat dat waar is. Dat we intussen maatregelen moeten nemen om de viruscirculatie in te dijken is de logica zelve. Alleen stoor ik me wel aan het feit dat iedereen het nodig vindt om vooraf eigen maatregelen te eisen of te weigeren, waardoor niemand het uiteindelijk nog snapt.”’

De Wever denkt wel dat er eensgezindheid is in de Wetstraat dat “de economie nog verder schaden eigenlijk geen optie is”. “We moeten de best mogelijke manier zoeken om met het virus om te gaan, met maatregelen die draaglijk zijn en geen acuut jojo-beleid waar de economie zwaar van afziet”, zegt hij. “Want we zijn misschien nog voor veel langer vertrokken dan we allemaal hadden gehoopt.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten