Geen winst voor Elise Mertens in finale dubbelspel in WTA Finals: “We mogen fier zijn”

 

 ©  ISOPIX

Elise Mertens is er woensdag in het Mexicaanse Guadalajara niet in geslaagd de finale van het dubbelspel te winnen op de WTA Finals. Samen met de Taiwanese Hsieh Su-wei  moest ze in 1 uur en 20 minuten met 6-3 en 6-4 het onderspit delven voor de Tsjechen Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova. In de groepsfase hadden Mertens en Hsieh eerder al een duidelijke 6-3, 6-1-nederlaag geleden tegen de olympische kampioenen.

vvaBron: BELGA

“Het was een moeilijke wedstrijd. Zij hebben heel goed gespeeld en gaven ons niet veel kansen”, reageerde Mertens na het verlies tegen de olympisch kampioenen. “We speelden al tegen hen in de poulefase (6-3, 6-1-verlies) en ik vind dat we dit keer een beter spelniveau toonden. We begonnen agressiever aan de wedstrijd, zaten beter in de match maar dat volstond niet. Zij hadden nog niet verloren en straalden veel vertrouwen uit. Het is een duo dat al lang samenspeelt, kennen elkaar heel goed. Wij maakten dan weer enkele fouten en dat heeft voor het verschil gezorgd.”

Eerder dit seizoen wonnen Hsieh en Mertens, de nummers een en vier op de dubbelranking, wel Indian Wells en Wimbledon. Begin dit jaar was Mertens met haar vorige dubbelpartner, de Wit-Russische Aryna Sabalenka, ook de beste op het Australian Open.

De finale van de WTA Finals speelde Mertens voor het eerst. Ze had de eerste Belgische kunnen worden die de seizoensfinale met de beste acht paren wint. In het enkelspel staan Kim Clijsters (2002, 2003, 2010) en Justine Henin (2006, 2007) op de erelijst.

 

 ©  ISOPIX

Voor Mertens zit het seizoen er nu op. “Het was een vol jaar en ik ben blij dat ik kon afsluiten met een finale op de WTA Finals”, aldus de Limburgse. “We mogen fier zijn. Uiteraard wilden wij winnen, maar ze hebben een ongelofelijke week achter de rug. Het was prettig om voor zo’n enthousiast publiek te spelen en hopelijk kunnen we terugkeren naar Mexico.”

Elise Mertens: “In 2022 zal het accent vooral op het enkelspel liggen”

“Ik denk dat ik tevreden mag zijn over mijn jaar”, vertelde de Belgische nummer 1. “In onze sport is het belangrijk dat je je kan tonen op de grandslams en op dat vlak mag ik niet klagen. Op de US Open speelde ik goed in het enkel (ze verloor in de achtste finales van Aryna Sabalenka) en ik won de Australian Open en Wimbledon in het dubbel. Er waren natuurlijk ook moeilijkere momenten. Zo was ik minder performant in het enkel op het einde van het seizoen, ook al slaagde ik erin mijn plaats in de top twintig te behouden.”

Mertens last nu een korte rustpauze in alvorens ze de blik op 2022 richt. “Uiteraard wil ik zo’n goed mogelijke resultaten neerzetten en klimmen in de ranglijst van het enkel (ze staat 21e, red). In het dubbel wordt dat moeilijker (als nummer 4, red). Het accent zal dus vooral op het enkelspel liggen. En ik ga het maximum geven.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten