Cercle-doelman Miguel Van Damme bij zes genomineerden voor Vlaamse Reus

 ©  BELGA

De Vlaamse Bond van Sportjournalisten (VBS) heeft donderdag een shortlist met zes genomineerden bekendgemaakt voor de Vlaamse Reus 2021. Het zijn marathonloper Bashir Abdi, judoka Matthias Casse, hockeyspeler Alexander Hendrickx, Cercle-doelman Miguel Van Damme (die tegen kanker vecht), meerkampster Noor Vidts en voetbalster Tessa Wullaert.

Maarten DelvauxBron: BELGA

De organisatie zegt niet zozeer op sportieve prestaties te focussen maar wel meer dan ooit op de persoonlijkheid van de sporter. “We zoeken geen ‘Vlaamse’ Sportman of Sportvrouw van het Jaar, we zoeken iemand die het voorbije jaar op ons, behalve voor de sportieve prestaties, een bijzondere indruk heeft nagelaten. Daarom zal het kandidatenlijstje waarschijnlijk verrassen”, stelt de organisatie.

Op 3 december wordt de laureaat gekroond tijdens een plechtigheid in de Vismijn van Gent. Het zijn de Vlaamse sportjournalisten die stemmen. 

De Vlaamse Reus wordt sinds 1992 georganiseerd. Tennisster Sabine Appelmans won de trofee als eerste. Vorig jaar viel wielrenner Wout van Aert in de prijzen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten