Stoffel Vandoorne neemt met McLaren deel aan IndyCar-test

Stoffel Vandoorne 

Stoffel Vandoorne © Mercedes Formule E team

Op zes december zal onze landgenoot Stoffel Vandoorne met het Arrow McLaren SP-team deelnemen aan een IndyCar-test in Sebring.

Begin volgende maand zal Stoffel Vandoorne weer te bewonderen zijn aan het stuur van een McLaren, al is het deze keer wel in de IndyCar. De Rumbekenaar was eerder al tussen 2014 en 2018 verbonden aan het team uit Woking, waarvan de laatste twee jaren als fulltime rijder voor het Formule 1-team.

Sindsdien is hij aan de slag in de Formule E bij het fabrieksteam van Mercedes en is hij regelmatig aan het werk in het World Endurance Championship (WEC).

Nu krijgt hij dus de kans om een IndyCar-bolide van McLaren aan de tand te voelen op het circuit van Sebring in Florida. Op zes december is dat een leuk Sinterklaasgeschenk voor Vandoorne.

Vandoorne zal tijdens de testsessie nog bekend volk tegen het lijf lopen want ook zijn teamgenoot bij het Mercedes EQ Formule E team en regerende wereldkampioen in de Formule E, Nyck de Vries, zal deelnemen met het team van Meyer Shank Racing.

Meer F1-nieuws:- “Een grindbak had het incident tussen Verstappen en Hamilton kunnen voorkomen”- Max Verstappen blikt vooruit naar Qatar: “Pushen om prestaties te maximaliseren”- Mercedes bevestigt: “Motorwissel Lewis Hamilton was strategisch”- Alonso: “De levensstijl van Lewis Hamilton onderscheidt hem van de rest”- “Als geld regeert kan de Formule 1 meedogenloos zijn”  (F1journaal.be)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten