Luciano D’Onofrio mogelijk nieuwe overnemer Moeskroen? “Er zijn twee pistes, maar we hebben geen direct contact met hem”

 ©  BELGA

Terwijl Moeskroen op zoek is naar een koper, wordt Luciano D’Onofrio her en der genoemd als mogelijkheid. Of hij echt een mogelijke overnemer is, is moeilijk te zeggen. Moeskroen verzekerde dat de club geen rechtstreeks contact heeft gehad met de voormalige sterke man van Standard en Antwerp. Dat schrijft La Dernière Heure.

ldh, vvaBron: Sudpresse

De voorzitter van Moeskroen, Patrick Declerck, wil het niet verhullen: “de situatie is niet gemakkelijk”. Terwijl het personeel, de spelers en de bedienden hun salaris voor de maand oktober nog steeds niet hebben ontvangen, is de directie van Moeskroen op zoek naar een koper. Grote investeringen zal eigenaar Gérard Lopez niet doen in Moeskroen. “Maar hij heeft beloofd om het geld voor de onbetaalde salarissen te sturen en hij heeft altijd zijn beloftes gehouden. Wij hopen dat dit volgende week geregeld zal zijn. Ook al begrijp ik dat voor onze werknemers het enige wat telt, is het geld op hun rekening te zien.”

Declerck verdedigt de Luxemburgse zakenman: “Het is te simpel om de pianist Lopez neer te schieten. Het financiële probleem komt ook van LOSC, dat ons nog 2 miljoen euro schuldig is. De zaak zal binnenkort voor het eerst voor de rechter komen. Maar we weten hoe het gaat... Het zal tijd kosten...”

Twee aanwijzingen voor kopers

Feit is dat er een oplossing op lange termijn moet komen voor Moeskroen. Om de club te laten overleven, is een externe bron van inkomsten nodig. Moeskroen is daarom op zoek naar investeerders. Er wordt gesproken over twee pistes: een Franse en een Belgische. Zou die laatste leiden naar Luciano D’Onofrio, de vroegere sterke man van Standard en Antwerp? Het is moeilijk te zeggen, omdat de informatie die we krijgen zo inconsistent is. Sommige bronnen vermelden concrete contacten, andere zeggen dat dit totaal onwaar is.

In ieder geval, de club zelf ontkent het. Voorlopig... “Ik ga geen reclame maken voor een mogelijke doorverkoop omdat het in discretie moet gebeuren. Er zijn momenteel twee pistes. Luciano D’Onofrio? We hebben op dit moment nog geen direct contact met hem gehad”, aldus Declerck. “En aangezien wij de cijfers hebben, zal het op een gegeven moment via ons moeten gaan. En ik denk niet dat hij direct samenwerkt met Gérard Lopez zonder dat wij het weten. De Luxemburger heeft dat nooit gedaan. Wat de verkoop betreft, kan ik u alleen zeggen dat we aan het vechten zijn om oplossingen te vinden. Vooral voor het personeel wiens leed wij voelen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten