Forse kritiek op geblesseerde maar feestende Neymar: “Met echte pijn dans je niet zo”

 

 ©  ISOPIX

Neymar ontbrak deze week tijdens Argentinië-Brazilië (0-0) vanwege last aan de adductoren van het bovenbeen, zo luidde de officiële lezing. Het is echter niet in goede aarde gevallen dat de aanvaller een paar dagen voor de wedstrijd feestend gespot werd in Sao Paulo.

Vincent Van GenechtenBron: De Telegraaf

Reden voor een feestje was er uiteraard in Brazilië. Het land plaatste zich vorige week in een zeer vroeg stadium voor het WK 2022. Desondanks werd het avondje feesten hem niet in dank afgenomen door de sportshow Os donos da bola, dat ook enkele beelden toonde van Neymars stapavondje.

Voormalig Braziliaans international Neto, die tegenwoordig analist is, is niet voor het eerst uitgesproken over het volgens hem onprofessionele gedrag van de Paris Saint-Germain-ster. “Als hij het had gewild had hij kunnen spelen”, zei Neto. “Bovendien danst niemand die echt pijn heeft aan zijn adductoren of spieren zo.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De zestienvoudig international meent ook dat Neymar in de wedstrijd tegen Colombia al nadrukkelijk op zoek was naar een schorsing, zodat hij vrijaf kon nemen. “Hij deed er alles aan om een tweede gele kaart te krijgen.”

Neymar trainde vrijdag wel weer mee met de selectie van Paris Saint-Germain. Het is echter nog onduidelijk of hij de wedstrijd van dit weekend tegen FC Nantes zal halen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten