Kenny De Ketele en Robbe Ghys blijven hun eigen weg gaan in ‘t Kuipke, duo Hesters-Vergaerde hoopt op podium

Samen met de Denen Michael Morkov en Lasse Norman Hansen zijn Kenny De Ketele en Robbe Ghys de topfavorieten voor de eindzege in de 80e Zesdaagse van Gent. Het Belgische duo heeft voor de start van de vierde avond wel een ronde goed te maken op de wereldkampioenen, maar met hun puntenaantal van 187 staan ze dicht bij een bonusronde

Laurens Van HeuverswijnBron: BELGA

Die ronde achterstand is dan ook een soort fictieve ronde’“, zegt De Ketele. “Wij moeten aan de bak om ons puntenaantal aan te dikken, maar vanavond krijgen we die bonusronde wel. De Denen pakken in de tijdritten veel punten, maar ik vind onszelf wel de meest attractieve ploeg van deze zesdaagse. Wij bepalen in feite het tempo. Ik hoop dat de Denen zich eens zullen misrekenen en wij daar voordeel  uit halen.”

Na drie dagen begint de vermoeidheid zijn tol te eisen. Vrijdag staat een ploegkoers van een uur op het programma. Daarin kan de basis gelegd worden voor een eventuele eindzege. “We zijn nog maar halfweg, maar we moeten ons nu wel in een mooie positie wringen en een beetje vooruit kijken naar zondag toe.” 

“Velen stemmen hun koers af op ons. Dat is een steeds weerkerend fenomeen in de zesdaagse. Er zijn ook altijd renners die hier en daar een kornuit hebben zitten die de boel wil afremmen. Wij doen het zonder steun van andere koppels. Ik kan moeilijk van iemand als Fabio Van Den Bossche verwachten dat die gaat rijden voor ons. Hij wil ook zijn eigen koers rijden. Een zesdaagse win je als duo, niet meer of niet minder. De tegenstand is natuurlijk groot en de strijd is heftig. Maar we zitten op schema en zijn nog in de running voor de eindzege.”

De Ketele is aan zijn laatste Gentse zesdaagse bezig. Na de Zesdaagse van Rotterdam zit zijn carrière erop. “Na Gent ga ik het alvast rustig houden. Ik wil  graag nog een keer schitteren in Rotterdam. Ik ga de focus behouden tot dan. Maar eerst proberen we deze Gentse zesdaagse naar ons hand te zetten.”

Jules Hesters en Otto Vergaerden mikken nog op podium

Jules Hesters en Otto Vergaerde doen het niet onaardig op de Zesdaagse van Gent. Donderdagnacht wonnen ze de afsluitende ploegkoers en Gentenaar Hesters won op dag een al een puntenkoers en op dag twee een dernyreeks. In de stand zijn Hesters en Vergaerde zesde, op één ronde van de leiders.

“We zijn goed op dreef en hopen de positieve lijn de komende dagen door te kunnen trekken”, zegt de 23-jarige Hesters. “Ik denk dat de eerste twee plaatsen al gaan vliegen zijn, maar het podium kan nog. Morkov/Hansen en De Ketele/Ghys steken er bovenuit, maar dan volgen vier teams die aan elkaar gewaagd zijn. Vandaag staat er een ploegkoers over één uur op het programma. Daarna hebben we wellicht al een beter zicht hebben op het klassement. Twee jaar geleden was dat uur madison ook bepalend voor de eindstand.”

“Ik werk voor de derde keer al deze zesdaagse af aan de zijde van Otto Vergaerde. We voelen elkaar heel goed aan. Vanaf dag een werd er hier fiks strijd geleverd. De Gentenaars willen schitteren in ‘t Kuipke en daar ben ik dus ook bij. We starten vanavond zonder druk en zullen de wedstrijd mee ondergaan, want ik verwacht oorlog tussen de Denen en De Ketele en Ghys. Na vrijdag kunnen we onze strategie eventueel aanpassen, maar eerst deze avond afwachten. We zien wel waar we uitkomen.”

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt