Meghan Markle haalt gênante grap uit bij Ellen DeGeneres en vertelt over gezinsleven: “Harry en ik zijn nu gelukkig”

© Ellen DeGeneres Show

Acht maanden na haar ophefmakende interview met Oprah Winfrey was Meghan Markle (40) te gast bij talkshowhost Ellen DeGeneres. Dat ging er een pak luchtiger aan toe. Geen onthullingen over gebrek aan hulp bij psychische problemen of insinuaties over racisme in de koninklijke familie deze keer, maar anekdotes over de kinderen en prins Harry, en gênante grapjes.

adbBron: NBC, Guardian, Sky

Meghan Markle en prins Harry zijn gelukkig, nu ze de Britse koninklijke familie hebben verlaten. “Harry houdt ervan” in Californië te wonen: “We verhuisden naar hier tijdens de lockdown, dus we hebben veel tijd thuis kunnen doorbrengen, en een thuis creëren. De levensstijl en het weer zijn goed. We zijn gewoon gelukkig.” Dat vertelde Markle in een donderdag uitgezonden interview met Ellen DeGeneres.

DeGeneres en Markle leerden elkaar zo’n tien jaar geleden kennen in een dierenasiel, waar de host haar overtuigde haar eerste hond te adopteren. Dat vertelden de twee op de zetels van de iconische talkshow, die aan z’n laatste seizoen toe is na controverse rond een giftige werksfeer onder DeGeneres.

De host en haar vrouw Portia de Rossi zijn al enkele jaren bevriend met Markle en prins Harry. Ze zijn buren in Montecito, Californië, en vierden onlangs samen Halloween. “We wilden iets leuks doen voor de kinderen, maar die hadden er helemaal geen zin in”, aldus Markle. Ze verkleedden de tweejarige Archie als dinosaurus, maar dat “duurde nog geen vijf minuten”. Volgens DeGeneres kon Harry hem uiteindelijk wel overtuigen de dinokop op te zetten. Lilibet werd verkleed als stinkdiertje, “zoals Bloem van Bambi”.

Haar vijf maanden oude dochtertje is tandjes aan het krijgen, zei Markle, waarop DeGeneres voorstelde dat ze tequila konden gebruiken om de pijn te verzachten. “Dat is tante Ellen voor je”, reageerde haar buurvrouw.

 

 ©  The Ellen Show, Youtube

Volgens Markle houdt Archie ervan een grote broer te zijn voor Lilibet, en van dansen, net als zijn moeder. Markle zei ook dat ze ervan houdt om te koken, en van plan was een feestmaaltijd te maken voor Thanksgiving. “We gaan thuis zijn en relaxen. Het is onze tweede Thanksgiving thuis in Californië, dus het zal leuk zijn.” Waarop DeGeneres zichzelf uitnodigde.

Markle vertelde hoe ze haar relatie met Harry eerst geheim hield en onthulde dat ze in 2016 een Halloweenfeestje gebruikten om voor de laatste keer incognito uit te gaan voor de hele wereld zou weten dat ze een koppel waren. Harry was op bezoek in Toronto, Canada, met zijn nicht prinses Eugenie, en haar partner Jack Brooksbank. “We glipten met ons vieren in Halloweenkostuums de stad in. Het was een post-apocalyptisch thema. Dus we droegen allemaal heel bizarre kostuums en konden nog een laatste leuke avond uit hebben.”

Haar als Krusty the Clown

Intussen zijn Harry en Meghan ruim drie jaar getrouwd. Volgens Markle schreef ze haar onlangs uitgebrachte kinderboek The Bench oorspronkelijk als een gedicht voor haar man voor Vaderdag. “Het ging over mijn observatie van hem en hij als vader, wat het mooiste was om te zien.”

Maar eens het gedeeld werd met enkele naaste vrienden, zeiden die dat het ook hen aansprak, omdat het inclusief was en er representatie in zat. “Het is gewoon een lief liefdesverhaal van een gezin.” Zo ontstond het idee om het als kinderboek te publiceren. “Ik verzekerde dat alle aspecten, zeker de zachtere kant van mannelijkheid en vaderschap, erin zaten, en dat iedereen het gevoel had dat ze zichzelf kunnen zien in deze pagina’s. Want ik herinner me als klein meisje, dat je niet altijd iemand zag die eruitzag als jij.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

DeGeneres toonde ook een pagina van het boekje dat Markle ooit als schoolopdracht schreef, en waarvoor ze zichzelf tekende met een weelderige krullenkop. “Ik was tien of elf jaar en zag er toen echt zo uit. Ik was geobsedeerd door Andie MacDowell in Four weddings and a funeral en al wat ik wilde was die perfecte, kleine krullende coupe. En de eerste dag was het fantastisch en zag ik eruit als Andie MacDowell in Four weddings and a funeral, maar het was alsof iedereen me vergat te zeggen dat ik etnisch haar had en er niet zoals haar zou uitzien. Dus uiteindelijk ging ik naar school en zeiden ze dat ik eruitzag als Krusty the Clown uit The Simpsons. Het was een echte domper.”

Markle vertelde ook dat ze tijdens de lagere school, toen ze zo’n negen jaar was, scrunchies maakte en verkocht. Nu tastte ze zelf in de buidel voor een project rond haar. Tijdens de show schonk ze 20.000 dollar aan een kapster die een lokale vzw startte om meisjes te helpen, door onder meer gratis het haar te vlechten van schoolmeisjes die dat niet kunnen betalen.

Markle brak ook opnieuw een lans voor betaald ouderschapsverlof in de VS. Volgens haar is het cruciaal, in de eerste weken en maanden, dat een gezin samen kan zijn. “Ik zal alles doen wat ik kan om te verzekeren dat dit ingevoerd wordt.”

Gênante opdrachtjes

Haar verschijning in de talkshow was allesbehalve de eerste keer dat Markle op de site van Warner Brothers was. Ze vertelde in de studio dat ze er vroeger vaak kwam, om als actrice audities te doen. Alles was toen een pak minder glamoureus. Zo reed ze met een “heel, heel oude” Ford Explorer Sport, waarvan de sleutel soms niet werkte aan de bestuurderskant. “Bij audities parkeerde ik achteraan de parkeerplaats en dan opende ik de koffer en klom ik erin, trok de klep achter me dicht en dan klom ik over alle stoelen. Zo ging ik erin en eruit.”

Meghan Markle mocht voor Ellen DeGeneres nog eens haar acteertalent bovenhalen. Volgens de talkshowhost was het eerste wat Markle zei toen ze een verschijning in de show bespraken, dat ze een van haar grappen met verborgen camera’s wilde doen. “Oh ja, ik hou daarvan!” Dus kreeg ze een oortje in en moest ze gênante instructies volgen op een marktje. Van op een chip knabbelen als een eekhoorn of beweren dat ze helende krachten bezat, tot “ik ben een kitten, miauw, miauw, miauw” of “feeling hot, hot hot” zingen en melk uit een babyflesje drinken.

LEES OOK. Prins Harry schrijft autobiografie: “Familie zit zeker al met knikkende knieën”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook