Shania en Kenji willen Sam Gooris van zijn innerlijke dramaqueen afhelpen in ‘Hoe zal ik het zeggen’

Sam Gooris wordt onwetend naar het ziekenhuis gelokt om zichzelf te doen genezen van acute ‘dramaqueen-itis’. 

Sam Gooris wordt onwetend naar het ziekenhuis gelokt om zichzelf te doen genezen van acute ‘dramaqueen-itis’. ©  VTM

Braakneigingen bij de minste zweem van hondenpoep in ‘De Pfaffs’, opvliegers achter het stuur in ‘Expeditie Gooris’: als de tv-passages van Sam Gooris (48) iets bewijzen, dan wel dat de zanger een lichte zin voor overdrijving heeft. Een slechte gewoonte waar Shania (21) en Kenji (19) hun vader van af willen helpen.

Dennis Van Goethem

“Een dramaqueen.” In niet mis te verstane woorden beschrijven Shania en Kenji Gooris hun vader bij Jens Dendoncker in Hoe zal ik het zeggen?. De kinderen van Sam en Kelly schakelen zijn hulp in omdat ze dagelijks worden geconfronteerd met hun ouweheer die voor het minste een gat in de lucht springt van het schrikken. “Je moet er nog maar naast gaan staan – hij heeft je niet zien aankomen – en dan verschiet hij keihard. Hij roept ook steeds dat hij ooit eens een hartinfarct zal krijgen.”

Shania en Kenji Gooris schakelen Jens Dendoncker in om hun vader Sam een boodschap over te brengen. 

Shania en Kenji Gooris schakelen Jens Dendoncker in om hun vader Sam een boodschap over te brengen. ©  VTM

Om de boodschap over te brengen, verzint Dendoncker een list. Hij lokt Gooris naar het ziekenhuis van Brasschaat, waar hij zogezegd een standaard medisch onderzoek zal ondergaan. Eenmaal ter plaatse wordt de zanger onderworpen aan een uitputtende fysieke proef en doet de cardioloog een “ontluisterende” ontdekking: Gooris lijdt zogezegd aan hartruis. Hij moet meteen een nacht in observatie blijven. Om het stressniveau nog wat op te krikken, wordt Gooris op de kinderafdeling gelegd, waar hij bezoek krijgt van een wel zeer enthousiaste cliniclown. Die moet ervoor zorgen dat zijn patiënt inziet hoe opschrikken voor het kleinste euvel ook nefast kan zijn.

Uit de weg, Véronique De Kock

Dendoncker schaart zich gelukkig ook achter serieuzere boodschappen. Hij ontmoet Elton, die al twintig jaar onafscheidelijk is van zijn Evelien met wie hij twee kinderen heeft. Vorig jaar werd bij Evelien borstkanker vastgesteld. Na een zware chemobehandeling en een preventieve borstamputatie stelt ze het goed, maar onzekerheid over haar nieuwe lichaam speelt haar parten.

Om Evelien eraan te herinneren dat dat onterecht is, nodigt Dendoncker haar als vip uit op een exclusieve modeshow. Daar laten de fotografen plots Véronique De Kock en Laura Tesoro links liggen, om Evelien voor hun lens te krijgen. Met de hulp van een onhandige serveerster en een vrijgevige modeontwerper wordt de avond van Evelien onvergetelijk.

Elton wilt zijn vrouw Evelien helpen bij de onzekerheden over haar lichaam, nadat ze tegen borstkanker vocht. 

Elton wilt zijn vrouw Evelien helpen bij de onzekerheden over haar lichaam, nadat ze tegen borstkanker vocht. ©  VTM

Hoe zal ik het zeggen?

VTM, 20.35 uur

Aangeboden door onze partners

Lees ook