Peter Sagan excuseert zich voor dronken nacht in Monaco waarbij hij politie-agent verwondde

 

 ©  BELGA

Volgens Nice-Matin heeft Peter Sagan eerder dit jaar enkele agenten aangevallen toen hij in dronken toestand werd tegengehouden in Monaco. De Slovaak heeft zich intussen verontschuldigd voor de feiten.

Vincent Van Genechten, Guy Van Den LangenberghBron: Nice-Matin

De Franse krant bericht dat de feiten dateren van 25 april 2021. De Slovaakse ex-wereldkampioen op de weg zou in een auto gezeten hebben met zijn broer, die aan het stuur zat. De Sagans hadden na een avondje stappen de avondklok geschonden en werden daarom aan de kant gezet.

Daarbij zou het tot een schermutseling gekomen zijn, waarbij een dronken Peter Sagan zou geweigerd hebben om uit te stappen en zich “als een gek” verweerd zou hebben tegenover de aanwezige politieagenten, waarbij eentje verwondingen aan de rechterhand opliep. “Hij vreesde dat hij gevaccineerd zou moeten worden”, aldus Nice-Matin.

Sagan, die in februari corona opliep, zou zich van de feiten niets meer herinneren. Wat hij intussen wel weet, is dat het hem een boete van 5.100 euro op heeft geleverd: 5.000 euro voor ‘weerspannigheid aan de politie’ en 100 voor het overtreden van de avondklok. Sagan, wiens advocaten hadden gepleit om de zaak nietig te laten verklaren, moet ook 1.500 euro betalen aan de burgerlijke partij.

De Slovaak reageerde intussen kort via een bericht op facebook. Daarin verontschuldigt hij zich voor de feiten en geeft hij aan dat deze ‘lelijke ervaring’ hem aan het denken heeft gezet en dat hij er lessen uit heeft geleerd. “Dit zal nooit meer gebeuren”, aldus nog Sagan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook

Nu in het nieuws