Rode Duivels testen positief op corona: Koen Casteels en Thorgan Hazard missen cruciale Champions League-wedstrijden

 

 ©  ISOPIX

Geen Thorgan Hazard deze week in de Champions League. De Rode Duivel testte positief op het coronavirus. Hetzelfde geldt voor Koen Casteels. Eerder testte ook Kevin De Bruyne positief na de interlandbreak met de Rode Duivels.

Vincent Van Genechten

Zaterdag speelde de winger nog 90 minuten in de wedstrijd tegen Stuttgart (2-1). Daarin bereidde hij de winnende treffer van Marco Reus voor. Hazard mist nu dus de Europese trip van Borussia Dortmund richting Lissabon, waar de Duitse topclub woensdag Sporting partij geeft. Een cruciale partij want beide ploegen staan na vier speeldagen tweede in hun groep met 6 punten, zes minder dan leider Ajax.

Maar na Erling Haaland en Giovanni Reyna staat er nu dus een derde aanvaller aan de kant bij Dortmund. “Thorgan Hazard had maandag noch zondag contact met zijn ploegmaats en is meteen in isolatie gegaan”, laat de club weten. “Alle leden van de A-ploeg, beloften en technische staf zijn 100 procent gevaccineerd. Daardoor zijn er geen verdere quarantainemaatregelen nodig.”

 

 ©  ISOPIX

Casteels mist de verplaatsing naar Sevilla met Wolfsburg. “Hij klaagde zondag over symptomen van het virus en maandagochtend werd uit de resultaten duidelijk dat Koen besmet is. De rest van de spelersgroep en technische staf testten negatief”, aldus de Duitse club, die stelt dat Casteels tweemaal gevaccineerd is en momenteel in isolatie zit.

Afgelopen dinsdag stond Casteels in Cardiff in doel in de laatste WK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels tegen Wales (1-1).

Wolfsburg staat met nog twee speeldagen te gaan gedeeld tweede in zijn Champions League-groep, met 5 punten. Dat zijn er evenveel als Lille, twee minder dan RB Salzburg en twee meer dan Sevilla.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten