Ondanks coronabeperkingen gaat de Warmste Week door, maar wel in afgeslankte vorm

Ed Sheeran trapte enkele weken geleden ‘De Warmste Week’ af. Ondanks de coronabeperkingen zal die eind december ook doorgaan. ©  Â© VRT 2021

Omwille van de stijgende coronacijfers werden de voorbije dagen opnieuw heel wat evenementen uitgesteld of afgelast, maar vast staat dat de Warmste Week eind december zal doorgaan. Wel zal die er ietwat anders uitzien: zo zijn massabijeenkomsten ditmaal uiteraard uit den boze.

Wout Desmytere

Uitvalbasis van de Warmste Week is dit jaar Mechelen. De stad paste haar winterprogramma vandaag aan, maar burgemeester Alexander Vandermissen ‘wil de warmte van de Warmste Week behouden. De doelstellingen zijn te belangrijk, voor de mensen en voor de samenleving. We mogen elkaar niet helemaal loslaten.”

Een massa-evenement zal niet van toepassing zijn dit jaar, maar de Warmste Week gaat van 18 tot 24 december dus wel door. Om een teveel aan publiek te vermijden, zal die echter niet vrij toegankelijk zijn. Wel zullen er coronaveilige events georganiseerd worden voor een beperkt aantal toeschouwers, zoals het optreden van Ed Sheeran, een paar weken geleden op de VRT. Het volledige programma wordt bekendgemaakt op 6 december.

Dit jaar draait het evenement rond het thema ‘kunnen zijn wie je bent’. De organisatie roept Vlaanderen op om acties op te zetten rond dit thema, ideeën voor projecten in te dienen bij het DWW Fonds. Op 6 december zal dan, naast het programma, bekend worden gemaakt welke projecten het fonds zal steunen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook