Israël legt terreurnetwerk van Hamas bloot dat “reeks ernstige aanslagen plande”

 

 ©  EPA-EFE

Israëlische veiligheidstroepen hebben de afgelopen weken op de Westelijke Jordaanoever meer dan vijftig vermoedelijke Hamasleden gearresteerd. Dat heeft de Israëlische binnenlandse inlichtingendienst Shin Bet maandag bekendgemaakt. De inlichtingendienst heeft naar eigen zeggen een Hamas-terreurnetwerk blootgelegd. Daarnaast werd de inbeslagname gemeld van cash geld, wapens en artikelen die nodig zijn voor de productie van explosieven.

Bron: BELGA

“De leden van het gevaarlijke netwerk dat een reeks ernstige aanslagen plande, wilde meer geweld gebruiken tegen Israëli’s”, zo klinkt het in een verklaring van Shin Bet, dat eraan toevoegt dat de geplande aanslagen werden gefinancierd en geleid door hooggeplaatste Hamas-leden die in het buitenland wonen.

Bij een aanslag in de Oude Stad van Jeruzalem zondag, doodde een Hamas-schutter een Israëliër en verwondde hij vier anderen. De schutter, afkomstig uit het oostelijk deel van Jeruzalem waar Arabieren de meerderheid vormen, werd ter plaatse doodgeschoten door veiligheidstroepen.

Lees ook

Nu in het nieuws