Quinten Hermans past voor WB-manche Besançon

 

 ©  BELGA

Volgende zondag vindt in het Franse Besançon de achtste manche van de WB veldrijden plaats. Bondscoach Sven Vanthourenhout maakte zijn selectie bekend en daarin ontbreekt Quinten Hermans (Tormans CX Team), het nummer vier in de tussenstand van de wereldbeker.

gvdl

Verscheidene renners hadden al aangegeven dat ze een volledig WB-programma, zestien manches, niet zagen zitten. Laurens Sweeck paste reeds voor de wedstrijden in de VS en nu is het dus aan Quinten Hermans, het nummer vier de WB-tussenstand, en Daan Soete, het nummer zeven in de tussenstand, om een wedstrijd over te slaan. Ook Lars van der Haar, het nummer drie in de tussenstand, reist niet af naar Frankrijk.

Het nummer één en twee in de, Eli Iserbyt en Toon Aerts, zijn wel van de partij.

Selectie mannen: Jens Adams, Toon Aerts, Vincent Baestaens, Eli Iserbyt, Lander Loockx, Tom Meeusen, Jente Michels, Laurens Sweeck, Toon Vandebosch, Niels Vandeputte, Michael Vanthourenhout en Emiel Verstrynge.

Selectie vrouwen: Julie Brouwers, Sanne Cant, Kiona Crabbé, Alicia Franck, Marion Norbert Riberolle, Jinse Peeters, Marthe Truyen, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten