Gebroken ribben van Mark Cavendish zorgen voor (kort) uitstel van contractverlenging: “Andere zaken gaan nu voor”

Mark Cavendish (36) houdt aan zijn vreselijke smak zondagmiddag in de Gentse Zesdaagse twee gebroken ribben en een lichte klaplong over. Indien alles naar wens loopt, is hij vanavond opnieuw bij zijn vrouw Peta en de vier kinderen in Essex. Wél nog zonder getekend contract voor volgend jaar.

Hugo Coorevits

LEES OOK (+). Anticlimax in ’t Kuipke na zware val van Mark Cavendish na fout aangegeven bidon: “Je mag drinken aannemen, maar niet op de piste”

Na onderzoek in het UZ in Gent bracht de Britse topspurter de nacht van zondag op maandag door op intensieve zorgen. Gisteren kon hij naar een gewone ziekenhuiskamer, waar hij voort herstelt.

Maandagavond postte de veteraan van vele oorlogen al een tweet, inclusief foto, waarin hij het had over de foute afloop van zijn zesdaagse. “Laten we zeggen dat de ploegkoers niet eindigde zoals ik in gedachten had: wat water op het parket, een high speed crash en na een rolpartij word je behandeld voor gebroken ribben en een klaplong. Ik heb wel nog wat pijn, maar toch wil ik de ongelofelijk goede staf van het UZ Gent danken. Ik ben ook omvergeblazen van alle steunbetuigingen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zonder deze onvoorziene omstandigheden zou Cavendish gisteren bij zijn huidige ploeg hebben bijgetekend. “De kliniek is geen plaats om met een contract af te komen”, stelde ploegmanager Patrick Lefevere. “Andere zaken gaan nu even voor. Gelukkig is er niets aan zijn dijbeen of zijn sleutelbeen.” De ploegmanager had meteen na het ongeluk contact met ploegmecanicien Kenny Latomme, teamdokter Phil Jansen en Cavs vrouw Peta Todd, die met hun kinderen live getuige was. “Midden de pandemie kan ik in het ziekenhuis niets gaan uitrichten. Peta is met de kinderen teruggereden naar Essex en komt dan met de trein opnieuw naar Gent om ook Marks auto op te halen. We wilden die desnoods zelf overbrengen, maar Peta sloeg dit voorstel beleefd af.”

Lefevere hoopt dat de aanslepende onderhandelingen met Cavendish deze week wel een happy end krijgen. “Marks nieuwe contract is klaar. Het komt niet op een dag, maar ik zou het wel graag afgehandeld zien op het moment dat hij voldoende hersteld is. Hij heeft me altijd beloofd dat hij niet zou weglopen. Dus.”

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten