Wendy Van Wanten openhartig in ‘Het huis’: “Al die jaren ben ik gevlucht”

Wendy Van Wanten stelt zich openhartig op in Het huis. Alleen wie langskomt als verrassingsgast, wil Eén ditmaal niet prijsgeven. 

Geen Wendy Van Wanten in Het huis. Van Eric Goens moet de zangeres haar ‘showbizzknop’ uitzetten. Dus krijgt u dinsdagavond niet Wendy, maar Iris Vandenkerckhove (61) te zien. Ze zal het hebben over haar leven en werk, inclusief haar turbulente liefdesleven. Ook de vader van haar zoon Clément, een verhaal dat haar al jaren achtervolgt, komt aan bod.

Wout Desmytere

In Het huis wordt Wendy Van Wanten weer Iris Vandenkerckhove, de jonge vrouw die op haar negentiende haar moeder verloor. “Dat kwam hard aan”, vertelt ze. “Zij was toen 62 jaar, ik word binnenkort 62. Daardoor speelt dat nu nog veel harder mee. Ik heb het verlies nog altijd geen plaats gegeven. Al die jaren ben ik gevlucht.”

Die vluchtweg was Wendy Van Wanten, een alter ego dat ze begin jaren 80 aannam. “Ik ben altijd meer Wendy dan Iris geweest”, vertelt ze. “Wendy is een fantasie, het leven aan de luchtige kant. Terwijl Iris zich eerder verstopt.”

BEKIJK OOK. Wendy Van Wanten sukkelt om ei te bakken in ‘Het huis’: “Mag ik hulplijn bellen?”

En Iris heeft haar portie tegenslag in het leven gehad, zeker in de liefde. In de kinderkamer, waar al mening BV een krop in de keel kreeg, blikt de zangeres terug op haar voorbije relaties. Haar eerste echtgenoot, de vader van haar oudste zoon Dylan. “Ik had alleen hem, hij was mijn houvast. Ik wilde daar echt iets van maken.”

Ook haar voormalige manager Danny De Waele, die in 2013 overleed aan lymfeklierkanker, komt ter sprake. Zijn dood noemt ze “het zwaarste kruis uit haar leven”. Was hij haar boezemvriend of toch meer dan dat? “Ik heb mogen ervaren hoe het is om iemand onvoorwaardelijk naast mij te hebben. Ik hoop dat ik hém geen pijn gedaan heb.”

LEES OOK. Op reis met aparte vliegtuigen en een “menopauze-breuk”: het relaas van 15 jaar Wendy Van Wanten en Frans Vancoppenolle

Ook de al jaren in mysterie gehulde vader van haar jongste zoon Clément komt aan bod, hetzij niet rechtstreeks. “De bedoeling is dat die jongen gelukkig is. En dat is ook zo. Hij heeft een papa. Frans (de huidige partner van Wendy, red.) is zijn papa, nog altijd.” Wie de verrassingsgast is, houdt Eén dit keer écht als een verrassing. De zender wil alleen vrijgeven dat de zin Dat meen je niet? een flink aantal keer wordt herhaald.

Aangeboden door onze partners

Lees ook