Premier De Croo en 4 ministers in quarantaine: “Ik voel me goed”

© Reuters

Premier Alexander De Croo (Open VLD), die momenteel in quarantaine zit nadat hij maandag contact had met de positief geteste Franse premier Jean Castex, voelt zich goed. Dat heeft de premier dinsdag gezegd tijdens een persconferentie over de voorstelling van de projecten van Microsoft in België, die hij online volgde. “Ik voel me helemaal goed, ik pas me aan zoals zovele duizenden mensen in ons land.”

Bron: BELGA

Premier De Croo en ministers Sophie Wilmès (Buitenlandse Zaken), Vincent Van Quickenborne (Justitie), Ludivine Dedonder (Defensie) en Annelies Verlinden (Binnenlandse Zaken) zijn momenteel in quarantaine, nadat ze maandag contact hadden met de Franse premier Jean Castex, die maandagavond positief testte op COVID-19. 

De Belgische premier zegt dinsdag dat alle voorzorgsmaatregelen werden genomen op het gebied van afstand houden en mondmaskers, “maar aangezien het om een vergadering ging van meerdere uren, moet men ervan uitgaan dat het uiteindelijk en hoogrisicocontact was”, zegt De Croo. 

LEES OOK. Premier De Croo en ministers in quarantaine: is ons land nu onbestuurbaar?

“Mijn agenda was eigenlijk al helemaal georganiseerd om zo weinig mogelijk persoonlijke contacten te hebben, maar dan heb ik natuurlijk beslist om alles van thuis uit te doen”, vervolgt De Croo, die net als de andere ministers woensdag getest wordt. Dat garandeert dat er voldoende tijd is om te checken of er al dan niet een besmetting heeft plaatsgevonden. 

“Tot het moment dat ik het resultaat heb, blijf ik natuurlijk in quarantaine, hier bij mij thuis, afgezonderd”, aldus nog premier De Croo, die de persconferentie online volgde.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt