Dochter van eerste Amerikaan in de ruimte maakt vlucht met Blue Origin

 

 ©  AFP

Zestig jaar na de historische vlucht van haar vader treedt Laura Shepard Churchley, dochter van Alan Shepard als eerste Amerikaan in de ruimte, met Blue Origin zowat in de voetsporen van haar vader. Ziij is op 9 december een van de zes passagiers van de volgende  en derde toeristische ruimtevlucht van het bedrijf, zo heeft Blue Origin dinsdag bekendgemaakt.

Bron: BELGA

De draagraket van Blue Origin is New Shepard gedoopt als eerbetuiging aan Alan Shepard (1923-1998) die op 5 mei 1961 de eerste Amerikaan in de ruimte werd. Zijn vlucht duurde vijftien minuten en kwam 23 dagen na die van de Sovjet-Rus Joeri Gagarin, de eerste mens in de ruimte. Hij was ook een van de twaalf mensen die op de Maan hebben gewandeld, en sloeg daarbij ook een golfballetje.

Een andere geïnviteerde voor de volgende, ongeveer tien minuten durende, vlucht vanuit Texas is Michael Strahan die het ochtendlijke televisieprogramma  Good Morning America presenteert. De vier betalende ruimtereizigers zijn de zakenlieden Dylan Taylor en Evan Dick, en een vader en zoon: Lane en Cameron Bess. Hoeveel zij hebben betaald, heeft Blue Origin niet onthuld.

Het boegbeeld van Blue Origin, Jeff Bezos, woonde zelf de eerste vlucht van zijn bedrijf bij. Bij de tweede was onder meer William Shatner van de partij, de acteur die kapitein Kirk speelde in de reeks Star Trek.

 

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten