Binnenkort geen 15 maar 25 minuten rust bij voetbalwedstrijden? “Ze willen entertainment op Super Bowl-niveau”

 

 ©  ISOPIX

Donderdag komt de International Football Association Board (IFAB) samen. Belangrijk, want de IFAB bepaalt de spelregels van het voetbal. En daarbij wordt gedacht aan een langere koffiepauze.

Vincent Van GenechtenBron: The Daily Mail

Volgens de Britse krant The Daily Mail spelen de regelmakers van het voetbal met de uitbreiding van de rust van 15 minuten naar 25 minuten. Het idee zou komen van de CONMEBOL, de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie. Die zou tussen twee helften door graag meer entertainment op de velden zien, naar het voorbeeld van de Amerikaanse Super Bowl. Waar de ‘halftime show’ een wereldwijd bekeken spektakel is.

Volgens de CONMEBOL zou dat hun competities, zoals de finale van de Copa Libertadores nu zaterdag, alleen maar ten goede komen. Het zou voor extra entertainment voor de fans zorgen én potentieel extra inkomsten in het laatje kunnen brengen.

De kans dat het voorstel erdoor komt, lijkt echter gering. In 2009 werd het idee geopperd om de rustpauze te verlengen naar 20 minuten, maar dat haalde het toen niet. Het adviespanel van de IFAB zou het idee ook nu weinig genegen zien omdat een langere break zou kunnen zorgen voor meer blessures bij spelers.

 

 ©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten