Malawi wil Mike Tyson engageren als… cannabis-ambassadeur

 ©  AFP

Het Afrikaanse land Malawi heeft contact gezocht met bokslegende Mike Tyson. De Minister van Landbouw zou de voormalige wereldkampioen graag inzetten als cannabis-ambassadeur. Dat meldt de BBC.

Guy Van Den Langenbergh

Landbouwminister Lobin Low heeft een brief geschreven gericht aan Tyson met de vraag of hij cannabis-ambassadeur wilde worden. Het kweken van cannabis is sinds kort legaal in het Afrikaanse land en dat moet de landbouw mogelijkheden schenken, denken ze in Malawi.

Waarom Tyson? Omwille van zijn bekendheid maar ook omdat hij in de Verenigde Staten zelf heeft geïnvesteerd in een zogenaamde ‘cannabisboerderij’. Daar wordt cannabis geproduceerd voor medicinale en industriële doeleinden. Dat is ook waarvoor cannabis in Malawi geteeld mag worden. Het telen voor persoonlijk gebruik is ook in het Afrikaanse land verboden.

“Malawi kan dit niet alleen omdat de industrie tamelijk complex is en samenwerking vereist”, aldus de minister in zijn schrijven. “Daarvoor had ik u, mijnheer Tyson, graag aangesteld als Malawi’s cannabis-ambassadeur.”

Volgens lokale media was Tyson vorige week zinnens om naar Afrika af te zakken maar werd de trip in laatste instantie afgelast.

Aangeboden door onze partners