Zanger Rob de Nijs krijgt documentaire op Eén

Binnenkort zendt Eén de documentaire Voor het laatst uit, gedraaid tijdens de voorbereiding van Rob de Nijs’ laatste Belgische concert. 

Binnenkort zendt Eén de documentaire Voor het laatst uit, gedraaid tijdens de voorbereiding van Rob de Nijs’ laatste Belgische concert. ©  Jan Van der Perre

Afgelopen weekend gaf Rob de Nijs (78) zijn laatste Belgische concert in het Sportpaleis. Eric Goens (52) volgde de Nederlandse zanger naar aanloop van die show voor de tweedelige documentaire Voor het laatst, die begin december wordt uitgezonden.

Wout Desmytere

Het werd zomer, Ritme van de regen, Banger hart. De Nijs bracht tijdens zijn 60-jarige carrière een pak klassiekers uit, maar de ziekte van Parkinson dwingt hem om het podium vaarwel te zeggen. Goens volgde de zanger tijdens de voorbereidingen van zijn afscheidsconcert. Hij sprak ook met zijn vrouw Jet, manager Frank en ex-vrouw én tekstschrijver Belinda over ’s mans leven en werk.

LEES OOK. Rob de Nijs excuseert zich met tranen in de ogen bij publiek op afscheidsconcert in Sportpaleis: “Bedankt dat jullie me hier doorheen hebben gesleept”

LEES OOK. Rob de Nijs over hoe parkinson hem richting het einde van zijn carrière dwingt: “Als mijn lijf zegt: tot hier en niet verder, dan moet ik gehoorzamen”

Lees ook