Hoe gaat finale ‘K2 zoekt K3’ verlopen nu Marthe corona heeft? “Zal anders zijn”

 

 ©  BELGA

Marthe van K3 is besmet met het coronavirus. Ze zal dan ook niet live aanwezig kunnen zijn tijdens de finale van K2 zoekt K3. “Maar we hebben een noodplan klaar”, aldus Studio 100-baas Gert Verhulst.

Wie de vervangster wordt van Klaasje in de populaire meisjesgroep K3 zal komende zaterdag blijken tijdens de finale van K2 zoekt K3. De nieuwkomer zal echter niet persoonlijk verwelkomd worden door beide andere groepsleden, Hanne en Marthe, want die laatste kan er niet bij zijn wegens corona. Marthe De Pillecyn (25) testte positief, maar stelt het goed.

De besmetting van Marthe brengt de finale niet in gevaar, zo zegt Gert Verhulst. “Met de mogelijkheid dat iemand corona oploopt, houden we al sinds het begin van de liveshows rekening. We hebben een noodplan en dat zal nu in werking treden. De show gaat gewoon door en de besmetting van Marthe zal geen invloed hebben op de verkiezing. Het programma zal er alleen visueel een beetje anders uitzien.”

Hanne en Marthe (in het zwart) met de vier finalisten op het einde van de vorige aflevering. 

Hanne en Marthe (in het zwart) met de vier finalisten op het einde van de vorige aflevering. © VTM

Virtueel samen zingen

Hoe precies is nog niet bekend, al heeft het er alle schijn van dat Marthe op de een of andere wijze virtueel in het programma zal opduiken. Dat ze samen met Hanne en finalisten Diede, Amy, Julia of Celester een paar nieuwe nummers zal brengen, lijkt wel al vast te staan. Hoe dat zal worden aangepakt, zal pas zaterdag blijken.

Ondertussen nemen VTM en Studio 100 ook alle mogelijke voorzorgen om de gezondheid van de deelnemers te vrijwaren. “Hanne en de vier finalisten krijgen elke dag een sneltest en voorts respecteren we natuurlijk de opgelegde veiligheidsmaatregelen. Dat wil zeggen mondmaskers en afstand houden”, aldus Jan Pieter Boodts van Studio 100. “Maar verder kunnen de repetities met het oog op de show van komende zaterdag gewoon doorgaan.” (jdr)

LEES OOK