Elise Mertens stopt ondanks successen samenwerking met dubbelpartner, kiest voor Russische en focust zich meer op enkelspel

 

 ©  ISOPIX

Ondanks successen met de Taiwanese Su-Wei Hsieh kiest Elise Mertens voor een nieuwe dubbelpartner. Vanaf 2022 zal de Hamontse met de Russin Veronika Kudermetova met een totaal ander type speelster aan de slag gaan.

Elise Mertens (WTA 21) heeft wel degelijk nog plannen in het dubbelspel, maar niet meer met Su-Wei Hsieh (WTA 106). Met de ervaren Taiwanese speelde de Hamontse onlangs nog de finale van de Masters en won ze eerder dit seizoen onder meer Wimbledon.

Mertens kiest nu voor een nieuwe wind: de Russin Veronika Kudermetova (WTA 31) zal haar nieuwe partner worden. Duidelijk is dat Mertens opteert voor een speelster met een totaal andere stijl dan Hsieh, die het toch meer moet hebben van tactische elementen en gevoel. Met Kudermetova komt er volop power bij.

De speelstijl van het duo zal opnieuw dichter aanleunen bij de periode waarin Mertens de Wit-Russische Sabalenka aan haar zijde had. Bovendien zal het niet de eerste keer zijn dat Mertens en Kudermetova samen dubbelen. Eerder dit jaar vormden de twee al een gelegenheidsduo in Istanbul. Die samenwerking was zo’n succes dat de twee meteen de hoofdprijs pakten en duidelijk zin kregen in meer. Dat vervolg komt er nu dus.

Veronika Kudermetova. 

Veronika Kudermetova. ©  REUTERS

Wat ook meespeelde: de hoofdbesognes van Su-Wei Hsieh zijn het dubbelspel, die van de 24-jarige Kudermetova daarentegen niet. De Russische wil ook in het enkelspel uitblinken. Mertens deelt dezelfde filosofie. Volgend seizoen zal Mertens de nadruk vooral op het enkelspel leggen – in het enkel staat ze op dit ogenblik net buiten de toptwintig, in het dubbel is ze nummer vier van de wereld. Haar entourage wordt ook aangevuld met een conditietrainer die meer met haar zal meereizen op het circuit.

(gus, hjb)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten