Akkoord over ontslag bij FC Barcelona. “Ronald Koeman neemt genoegen met vergoeding van 10 miljoen euro”

Ronald Koeman was iets langer dan een jaar aan de slag bij Barcelona. Een succes werd het niet, maar armer is de Nederlander er niet van geworden. 

Ronald Koeman was iets langer dan een jaar aan de slag bij Barcelona. Een succes werd het niet, maar armer is de Nederlander er niet van geworden. ©  BELGAIMAGE

Ronald Koeman heeft een akkoord bereikt met FC Barcelona over een ontslagvergoeding. Volgens Spaanse media neemt de Nederlandse coach genoegen met een vergoeding van 10 miljoen euro, al zou hij recht hebben gehad op 12 miljoen euro.

Michael Van DammeBron: BELGA

Volgens zaakwaarnemer Rob Jansen “lijkt het er op” dat het ontslag van Koeman nu is afgehandeld. Volgens Spaanse media zou FC Barcelona dus 2 miljoen euro bespaard hebben op de voorziene ontslagvergoeding, al blijft 10 miljoen euro een monsterbedrag.

De Catalaanse clubleiding besloot eind vorige maand na de nederlaag bij Rayo Vallecano (1-0) om afscheid te nemen van de 58-jarige Nederlander. Het contract van Koeman liep door tot komende zomer. Barcelona stelde Xavi aan als opvolger.

Nu Koeman zijn vertrek bij Barcelona heeft afgehandeld, zou hij weer ergens anders aan de slag kunnen gaan. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal hield zich na zijn ontslag stil. Koeman wil vooralsnog niet reageren op de teleurstellend geëindigde periode bij de club die hij in 1992 als speler de Europa Cup I bezorgde. (belga, vdm)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten