Italië of Portugal mist zeker het WK: dit zijn de drie poules richting Qatar 2022

Cristiano Ronaldo moet nog flink aan de bak wil hij op het WK in Qatar raken: eerst moet hij Turkije opzij zetten en daarna allicht Italië.  

Cristiano Ronaldo moet nog flink aan de bak wil hij op het WK in Qatar raken: eerst moet hij Turkije opzij zetten en daarna allicht Italië.  ©  ISOPIX

Terwijl de Rode Duivels al geplaatst zijn voor het WK voetbal in Qatar, moeten twaalf Europese landen nog aan de bak in de play-offs. De twaalf landen die in aanmerking komen, kennen hun eerste tegenstanders. In de volgende ronde zit een clash tussen Portugal en Italië eraan te komen, een van de twee landen mist dus al zeker het WK in Qatar. “Ik ben ervan overtuigd dat we het WK zullen halen”, zei de Portugese bondscoach Fernando Santos.

Michael Van Damme

Pad A: Schotland- Oekraïne en Wales- Oostenrijk (beide op 24 maart)

De winnaars van deze halve finales strijden op 29 maart voor het eerste WK-ticket. De winnaar van Oostenrijk-Wales speelt thuis.

Pad B: Rusland-Polen en Zweden-Tsjechië (beide op 24 maart)

De winnaars van deze halve finales strijden op 29 maart voor het tweede WK-ticket. De winnaar van Rusland-Polen speelt thuis.

Pad C: Italië-Noord-Macedonië en Portugal-Turkije (beide op 24 maart)

De winnaars van deze halve finales strijden op 29 maart voor het derde WK-ticket. De winnaar van Portugal-Turkije speelt thuis.

Ondanks de moeilijke loting voor Portugal blijft bondscoach Fernando Santos overtuigd dat hij de klus zal klaren. “We moeten ons eerst focussen op Turkije verslaan”, gaf de Portugese bondscoach na de loting te kennen. “Het is de belangrijke match om vervolgens naar de finale te gaan en die te winnen. Wat de loting betreft, zijn er verschillende positieve zaken uit de bus gekomen zoals dat we thuis mogen spelen, maar we moeten dus voorbij Turkije zien te geraken.”

“Het feit dat we op de steun van het publiek kunnen rekenen en geen vermoeiende verplaatsingen moeten maken, speelt in ons voordeel. Het is zaak ons goed voor te bereiden zodat we in maart een goed niveau halen. Turkije heeft goede spelers, maar ik ben ervan overtuigd dat we het WK zullen halen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten