‘Bad Boy’ Nick Kyrgios met opmerkelijke verklaring voor tennisproblemen: “Dan sta ik op de court en kan ik niet spelen omdat ik wat geil ben”

Nick Kyrgios had moeite met de spreidstand tussen zijn tenniscarrière en zijn privéleven.  

Nick Kyrgios had moeite met de spreidstand tussen zijn tenniscarrière en zijn privéleven.  ©  AFP

De Australische tennisser Nick Kyrgios (26) zegt dat hij in de begindagen van zijn carrière soms moeite had op de tenniscourt omdat hij seksueel gefrustreerd was. De man die geregeld in de koffer duikt met vrouwelijke fans, was toen vaak zes maanden weg van zijn vriendin.

Michael Van Damme, Vincent Van Genechten

De Australische tennisser Nick Kyrgios, die in 2016 dertiende van de wereld was, zegt dat hij in de begindagen van zijn carrière soms moeite had met presteren op de tenniscourt omdat hij ernaast niet kón presteren.

“Toen ik bij mijn eerste vriendin was, was ik soms zes maanden aan een stuk weg”, zei Kyrgios in zijn podcast No Boundaries. “Als je op het hoogste niveau probeert te presteren, dan begin je iemand emotioneel te missen, maar ook fysiek en dan wordt het een seksuele frustratie.”

Kyrgios staat bekend op zijn temperament op de tenniscourt en ernaast. Tot zijn schare ex-vriendinnen behoren de Russische Anna Kalinskaya en de Kroatisch-Australische tennisster Ajla Tomljanović.

 

 ©  ISOPIX

“Humeurige klootzak”

Hij bekende eerder dat hij in de periodes dat hij vrijgezel is vaak met vrouwelijke fans in bed duikt. “Dat gebeurde dan zowat wekelijks”, zei hij daarover.

“Lange tijd weg zijn van je geliefde kan een impact hebben op je werk, je gemoed, alles. Dan sta ik op de court en kan ik niet spelen omdat ik wat geil ben, als je snapt wat ik bedoel.”

Kyrgios staat bekend om zijn woede-uitbarstingen en lijkt ook daarvoor te verwijzen naar het gemis van zijn vriendin. “Ik was de meest humeurige klootzak als ik zo lang weg was van mijn miss.”

Kyrgios zei dat ook het gemis van zijn familie voor moeilijkheden zorgde. “Enkele jaren geleden was de relatie met mijn familie vertroebeld omdat ik altijd weg was. Ik duwde iedereen die me graag zag weg en kreeg problemen met hen. Dat is iets wat ik niet meer wil meemaken.”

Nu in het nieuws