Musicalkoning Stephen Sondheim overleden

 

 ©  AP

De beroemde Broadwaycomponist en tekstschrijver Stephen Sondheim is overleden op 91-jarige leeftijd. Hij schreef de tekst voor West Side Story, en componeerde ook de muziek voor Sweeney Todd en a Little Night Music. Zijn nummers werden ook door Frank Sinatra en Judy Collins vertolkt.

Bron: BELGA

Dat meldt The New York Times op basis van een verklaring van Sondheims advocaat en vriend F. Richard Pappas. Volgens Pappas overleed Sondheim (geboren op 22 maart 1930 in New York) vrijdagochtend plots in zijn huis in Roxbury (Connecticut). Daags voordien vierde hij nog Thanksgiving Day met zijn familie.

Sondheim - een pupil van de bekende componist Oscar Hammerstein - groeide zelf uit tot een van Broadways bekendste componisten. Hij was ook een van de weinigen die vaak zowel tekst als muziek schreef voor musicals.

Bekende musicals die Sondheim componeerde zijn onder meer A Little Night Music, Sweeney Todd, Sunday in the Park with George en Into the Woods. Voor met name West Side Story en Gypsy schreef hij teksten. Zijn bekendste hit is wellicht Send in the clowns, bekend in de versies van Judy Collins en Frank Sinatra.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de loop van zijn carrière won Sondheim acht Grammy Awards (muziekprijzen), negen Tony Awards (theaterprijzen), een Oscar en een Pulitzer. In 2015 kende toenmalig Amerikaans president Barack Obama hem een Presidential Medal of Freedom toe, de hoogste onderscheiding in de Verenigde Staten voor burgers.

Aangeboden door onze partners

Lees ook