Sergio Llorente van Charleroi naar Brussels

 

De Spanjaard Sergio Llorente van Spirou Charleroi trekt voor een maand naar Brussels. De Amerikaan Jack Pagenkopf is de nieuwe guard van Okapi Aalst.

Patrick Ceulemans

Sergio Llorente verlaat Spirou Charleroi en tekende een interim-contract van één maand bij Brussels. De 31-jarige en 1m85 grote Spaanse guard was bij de Spirous goed voor een gemiddelde van 6 punten, 2 rebounds en 3 assists. “Sergio is een ervaren en onbaatzuchtige leider. Hij kan het spel organiseren, maar ook verantwoordelijkheid nemen. Wij danken Charleroi voor hun medewerking in dit dossier,” aldus het persbericht van Brussels.

Nieuwe pointguard voor Okapi Aalst

Jack Pagenkopf (24 jaar, 1m90) is de nieuwe pointguard bij Okapi Aalst. Pagenkopf was vier jaar lang de startende pointguard bij de Dixie State Trailblazers in de Western Athletic Conference en kon daar in zijn seniorjaar imponeren met 15 punten, 6 rebounds en 6 assists per wedstrijd. In zijn eerste profjaar was hij actief in de Duitse Bundesliga A (tweede klasse) bij Ehingen en was hij goed voor 15 punten, 5 assists en 4.1 rebounds. Hij is een creatieve all-round guard die zowel in traffic kan scoren als net op tijd de juiste ploegmaat kan vinden. Ook het contract met de Amerikaan Omar Calhoun werd verlengd tot en met 31 januari.

Lees ook

Nu in het nieuws