Lichtjes voor het eerst aangeknipt: eindejaarsperiode officieel gestart in Gent

De kerstbomen in Klein Turkije fonkelen alweer. 

De kerstbomen in Klein Turkije fonkelen alweer. ©  fvv

Gent -

Gentse Winterfeesten krijgen we dit najaar niet, maar de stad werd er zaterdagavond toch een stuk feeërieker op. Vanaf 18 uur werden heel wat lichtjes voor het eerst aangeknipt. Dat zorgde voor heel wat sfeer, die nog tot half januari in de Gentse straten zal hangen.

Max Dedulle

Stad Gent trekt dit jaar ongeveer 10 procent extra uit voor de eindejaarsverlichting. De locaties waar normaal gezien de Winterfeesten plaatsvinden, krijgen extra lichtjes. Het gaat onder meer om het Sint-Baafsplein en de Korenmarkt.

Zaterdag was wegens technische problemen nog niet meteen alle eindejaarsverlichting te zien. De eerste keer moeten alle elektriciteitskasten manueel worden ingeschakeld, wat zorgde voor vertraging. Enkele installaties en ornamenten zullen pas later hun licht laten schijnen. (lees verder onder de foto)

 

 ©  fvv

Ook de deelgemeenten, en dan vooral de drukke winkelstraten, krijgen sfeervolle eindejaarsverlichting. Zo verhuisden de twee draken die vorig jaar op het water aan de Graslei dobberden, naar Wondelgem.

De lichtjes blijven hangen tot 16 januari.

De overspanningen maken de winkelstraten opnieuw een stukje sfeervoller. 

De overspanningen maken de winkelstraten opnieuw een stukje sfeervoller. ©   fvv

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent