Nederlander Danny Noppert maatje te sterk voor Dimitri Van den Bergh in Players Championship

 

 ©  BELGA_HANDOUT

Dimitri Van den Bergh (PDC-5) is er zaterdag in het Engelse Minehead niet in geslaagd zich te plaatsen voor de achtste finales van het Players Championship darts (PDC/590.000 euro). In de tweede ronde moest hij met 6-2  duidelijk zijn meerdere erkennen in de Nederlander Danny Noppert (PDC-17).

Jens HeylenBron: BELGA

Van den Bergh acteerde ver onder zijn gebruikelijke niveau. Hij nam nog wel een 2-1 voorsprong, maar vanaf het vierde legde sputterde de motor van de 27-jarige Antwerpenaar. Zo liet hij de kans liggen om door de darts van Noppert te breken voor een 1-3 voorsprong. De 30-jarige Nederlander maakte gelijk en won ook de volgende vier legs, waarin Van den Bergh te weinig hoge cijfers wierp en het vooral liet afweten bij het uitwerpen.

“The Dreammaker” kwam niet verder dan een gemiddelde van 92,59 per drie darts tegen 96,02 voor Noppert, die een checkout-gemiddelde noteerde van 42,9 procent tegen amper 16,7 procent voor Van den Bergh.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook

Nu in het nieuws