De sint zou naar het Sportpaleis komen, maar hoe veilig is zo’n grote show met kindjes zonder mondmaskers?

 

 ©  BELGA

Wat met de sint en zijn roetpieten die volgend weekend naar het Sportpaleis zouden komen? Is dat wel veilig, zo’n sinterklaasshow met kindjes zonder mondmaskers?

“Het gaat door”, klinkt het. “In alle veiligheid, met respect voor alle geldende regels.”De Grote Sinterklaasshow is zittend. Maar een mondmaskerplicht voor jongeren onder de tien jaar komt er niet. Nemen de organisatoren dan geen groot risico? “Nee”, zegt Jan Van Esbroeck, CEO van Sportpaleis Group. “Als de overheid zegt dat een mondmasker niet hoeft op die jonge leeftijd, ook niet in scholen, dan zullen daar epidemiologische redenen voor zijn. Ik ben ook vooral blij met de vaststelling dat onze evenementen geen broeihaard van besmettingen vormen. Dat mensen veilig naar ons kunnen komen. De volwassenen zullen hun mondmasker wél dragen. Het zou me trouwens niet verwonderen dat er ook kinderen mondmaskers dragen, ook al moet dat niet.”

Ook Anja Van Mensel, CEO van Studio 100, is overtuigd dat alles veilig kan verlopen. “Er is het Covid Save Ticket, er is het mondmasker voor iedereen boven de tien jaar, én er is gecontroleerde ventilatie. En ja, 14.000 mensen samen, dat klinkt veel. Maar je blijft op je stoel zitten en hebt alleen maar de mensen rondom je, de mensen van je eigen gezin. Jouw gezin wordt niet gemengd met een ander gezin. En je zit in een ruimte die eigenlijk zó groot is dat je het met buitenlucht kan vergelijken.”(ldb)

Lees ook

Nu in het nieuws