Radiozender MNM heeft nu een eigen bos

 

Samen met meer dan honderd luisteraars plantten MNM-dj’s Sander Gillis en Laura Govaerts gisteren de laatste van 3.100 bomen in Puurs-Sint-Amands. “Hoe meer natuur er in ons land is, hoe beter.”

In het voorjaar overleefden Sander en Laura een week in een bos. Zonder slaapplek en eten waren ze volledig afhankelijk van hulp van de luisteraars. Dankzij die luisteraars konden ze het een week volhouden en bomen bij elkaar sparen voor een bos. Dat bos is nu ook effectief geplant.

“Hoe meer natuur er in ons land is, hoe beter natuurlijk”, aldus de dj’s. “Wij zijn heel blij dat we ons steentje hebben kunnen bijdragen. Het resultaat mag er zijn en het feit dat we ons tijdens het planten van de bomen ook nog eens keihard hebben geamuseerd, is mooi meegenomen. We kijken er al naar uit om over 50 jaar met onze wandelstok te komen wandelen in ons bos.” De MNM-luisteraar koos de naam “Zonnebos”, een ode aan de winnaar van de MNM-wedstrijd De Strafste School. Het bos zelf werd geplant met de hulp van het Agentschap Natuur en Bos. (ldb)

Lees ook