WEER. Sneeuw in de Ardennen, komende dagen blijven overwegend grijs

In de Hoge Venen heeft het al goed gesneeuwd. 

In de Hoge Venen heeft het al goed gesneeuwd. ©  BELGA

Het KMI verwacht maandag na de middag nog buien in het noordoosten van het land. In de Ardennen, op hoogtes boven de 400 meter, worden dat sneeuwbuien. In het zuidwesten klaart het dan weer op.

mtmBron: BELGA

De maximumtemperaturen van maandag liggen ten zuiden van Samber en Maas tussen -1 en 4 graden, tussen 4 en 6 in het centrum van het land en in het westen tussen 6 en 8. Aan de zee kan het ook vrij krachtig gaan waaien met rukwinden tot 50 kilometer per uur, lokaal eventueel tot 60 per uur.

De nacht start in de Ardennen met nog enkele winterse buien, elders is het droog. Later komen de wolken opzetten vanaf de kust en gaat het toch weer regenen over heel het land. In het oosten kan er ook tijdelijk smeltende sneeuw vallen, in de Ardennen blijft het sneeuwen. Minima liggen daar tussen 0 en -1, aan de zee rond 5 graden, in het centrum van het land tussen 0 en 3. De wind houdt aan over heel het land.

Dinsdag weinig verandering: grijs en regenachtig met mogelijke winterse buien in de Ardennen. De temperatuur gaat licht stijgen, tot 10 of 11 graden aan zee. Het gaat dan wel ook in het binnenland stevig blijven waaien, met rukwinden tot 60 kilometer per uur.

Woensdag begint zwaarbewolkt met regen maar vanaf de middag maken de wolken plaats voor opklaringen die wel koudere temperaturen meebrengen. De wind blijft krachtig waaien, aan zee worden rukwinden van 60 tot 70 kilometer per uur verwacht.

Nu in het nieuws