Advocaat opgepakt in gevangenis Sint-Gillis

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

In de gevangenis van Sint-Gillis is zaterdag een advocaat opgepakt omdat hij ervan verdacht werd dat hij een gedetineerde cocaïne had bezorgd. Dat meldt de krant La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De advocaat werd na verhoor vrijgelaten. De betrokken gedetineerde had intussen ook een cipier aangeduid als zijn leverancier.

mtmBron: BELGA

De advocaat, een  jonge twintiger, was zaterdag opgepakt nadat hij een bezoek had gebracht aan een cliënt in de gevangenis van Sint-Gillis. Toen de gedetineerde naar zijn cel terugkeerde, werd hij gefouilleerd en vond het personeel een pakje cocaïne van 38 gram. De gedetineerde verklaarde dat hij die van zijn advocaat had gekregen en daarop werd de advocaat opgepakt en verhoord.

De advocaat beriep zich op zijn beroepsgeheim en weigerde een verklaring af te leggen, maar intussen was de gedetineerde al op zijn eerdere verklaring teruggekomen en beweerde hij dat hij de drugs van een cipier had gekregen. In de loop van zaterdagnacht werd de advocaat daarop vrijgelaten.

Aangeboden door onze partners