Luc De Vos (52) overleed zeven jaar geleden: “Heeft speciaal plekje in het hart van de Gentenaars”

 

 ©  © Alex Vanhee

Gent -

Dag op dag zeven jaar geleden stond de tijd in Gent stil door het overlijden van Luc De Vos (52). De stad was in rouw. Zeven jaar later beroert zijn plotse dood nog veel mensen. “Dat veel mensen hem missen geeft ons als familie en vrienden een warm gevoel”, zegt boezemvriend Bruno Matthys.

Simon Dekaezemaker

Op zaterdag 29 november 2014 werd het levenloze lichaam van zanger en frontman van Gorki Luc De Vos (52) aangetroffen in zijn appartement aan de Kasteellaan. Het nieuws sloeg in Gent in als een bom. De stad was in rouw en week later kwamen duizenden Gentenaars naar het Sint-Pietersplein om afscheid te nemen van de volksheld.

Nu zeven jaar later halen veel Gentenaars herinneringen op aan De Vos. Op sociale media worden berichten gepost en foto’s gedeeld. De Gentenaars zijn hem duidelijk nog niet vergeten. “Dat geeft me een warm gevoel. Luc wordt gemist als mens en muzikant”, zegt boezemvriend Bruno Matthys.

Hazenrug met kroketten

“Nog elke dag denk ik aan Luc”, vervolgt Matthys. “Deze periode proberen we telkens met familie en vrienden samen te komen om hazenrug en kroketten te eten. We kunnen dat wel niet zo goed als Luc maken (lacht). Dan halen we herinneringen op en proberen we vooral niet verdrietig te zijn.”

Vrienden en familie zijn trots dat De Vos nog zo nadrukkelijk aanwezig is vandaag. “In hitlijsten staan zijn nummers steevast bovenaan. Luc heeft ook een speciaal plekje in het hart van de Gentenaars en vele anderen. Ik ben trots dat ik van zo’n iemand zijn boezemvriend mocht zijn.”

LEES OOK: Een jaar later: waarom Luc De Vos altijd blijft bestaan

 

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent