Belgische programma’s kunnen nominatie voor Gouden Roos niet verzilveren

 

De twee genomineerde Belgische tv-programma’s, de VTM-telenovelle “Lisa” en de Ketnetreeks “Tekens van leven”, hebben maandagavond geen Gouden Roos kunnen winnen. De onlineceremonie voor de zestigste editie van de prestigieuze internationale tv-prijs werd gepresenteerd door de Engelse komiek Sue Perkins.

Bron: BELGA

“Tekens van leven” was genomineerd in de categorie “Kinderen en Jeugd” maar won dus niet. Het programma vertelt de verhalen van zestien kinderen met een litteken. Productiehuis De Mensen maakte het voor Ketnet. Vorige maand won de reeks al een Emmy Kids Award. Het BBC-programma “Horrible Histories: Black History Special” kwam als winnaar uit de bus.  

Productiehuis De Mensen was ook genomineerd voor “Lisa”. De telenovelle van VTM deed mee in de categorie “Soap of Telenovelle”. “Lisa” gaat over de creatieve, verlegen Lisa die het wil maken in de marketingwereld en tot over haar oren verliefd wordt op haar baas. De prijs ging naar de Spaanse soap “Dos Vidas” (Twee Levens).

“Wat Als?”, “Benidorm Bastards” en “De Mol” konden in respectievelijk 2013, 2010 en 2000 hun nominatie voor de Gouden Roos wel verzilveren.