Preparé die verkocht wordt in meerdere supermarkten, teruggeroepen wegens mogelijke aanwezigheid van salmonella

(themabeeld) 

(themabeeld) ©  Shutterstock

Het vleesverwerkend bedrijf Norenca uit Geel neemt uit voorzorg americain preparé en americain preparé martino uit de handel en roept het product terug van bij de consument wegens mogelijke aanwezigheid van salmonella.

mtmBron: BELGA

De producten werden vanaf 24 november verkocht in verschillende filialen van Makro, Metro, Spar, Carrefour, Alvo en Leaderprice. Het gaat om americain preparé, americain preparé martino en americain natuur met houdbaarheidsdata tot 30/11, 01/12 en 02/12. Ook de rund beefburger met diezelfde houdbaarheidsdata wordt teruggeroepen. Het bedrijf vraagt klanten het product niet te consumeren en terug te brengen naar het verkooppunt.

De mogelijke symptomen van besmetting door salmonella zijn koorts, buikkrampen en diarree, binnen de 12 à 48 uur na consumptie van het besmette voedsel. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, mensen met een verminderde weerstand en ouderen lopen volgens Norenca een groter risico op besmetting. Klanten die dit product gegeten hebben en deze symptomen vertonen, raadplegen best hun huisarts.

Meer informatie via info@norenca.be of 014/58.45.11.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten