DR Congo wil koste wat het kost naar het WK en wil twee potentiële Rode Duivels afsnoepen

 ©  Isosport

In maart zullen de zenuwen strak gespannen staan in de DR Congo. De nationale ploeg van het Afrikaanse land wil zich dan namelijk voor het eerst in 48 jaar nog eens plaatsen voor het WK voetbal. En daarvoor zouden ze ook naar België kijken.

Vincent Van GenechtenBron: La Dernière Heure

Op 18 december wordt er geloot voor de Afrikaanse play-offs. DR Congo kan daarbij uitkomen tegen Algerije, Nigeria, Marokko, Tunesië of Senegal. Volgens La Dernière Heure willen ze niets aan het toeval overlaten en met een zo sterk mogelijke selectie de strijd aangaan.

“Roger Hitoto, een oud-international die ambassadeur van het Congolese elftal in Europa is, zal de komende weken een tiental targets bezoeken”, klinkt het. “Er staan ​​twee potentiële Rode Duivels op zijn lijst: Orel Mangala (23) van Stuttgart en Théo Bongonda (26) van Genk.”

 ©  Tom Weller/dpa

Volgens de Franstalige krant hebben beide spelers “een aantrekkelijk profiel” voor DR Congo: jong en talentvol, maar teleurgesteld dat ze nog niet werden opgeroepen door Roberto Martinez. De entourages van Mangala en Bongonda zouden op de hoogte zijn van het aanstaande bezoek, terwijl de Belgische voetbalbond er momenteel geen weet van zou hebben.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt