In Hulst bidden ze voor een veldrit met de ‘Grote Drie’ én publiek: “Wat ze in Antwerpen gedaan hebben, gaan wij zeker niet doen”

 

 ©  BELGA

De veldrit in Antwerpen gaat niet door, die in Boom en Essen wel. Ook in Hulst willen ze hun cross absoluut organiseren.

Vincent Van GenechtenBron: In De Leiderstrui

LEES OOK. Wat na annulatie cross Antwerpen? Boom en Essen gaan wel door maar met beperkingen

De Wereldbekermanche in Hulst gaat door op 2 januari. Momenteel hopen ze in Nederland zelfs nog op een veldrit mét publiek.

“Wat ze in Antwerpen gedaan hebben, gaan wij zeker niet doen: in Hulst gaat het door op 2 januari”, aldus organisator Bram De Brauwer bij In De Leiderstrui. “Voor zover wij het goed begrepen hebben heeft de Nederlandse overheid de huidige maatregelen afgekondigd tot 18 december, met een evaluatie op 14 december. Dat is een kleine drie weken voor onze wedstrijd in Hulst. De gezondheid van de bevolking blijft natuurlijk prioriteit, maar laten we hopen dat de besmettingen richting 2 januari wat afnemen. We doen het volgens de toegeschreven maatregelen en zelfs strenger, maar zijn altijd hoopvol dat er op onze datum iets mogelijk is.”

“Natuurlijk gaat onze voorkeur uit naar een cross met publiek”, klinkt het. “Met de nodige maatregelen: een QR-code, mondkapjes en al die zaken. Als we met de nodige voorzorgsmaatregelen publiek mogen ontvangen zijn we heel tevreden. Die bijkomende inspanningen om de mensen te verwelkomen nemen we graag bij. Het is fijn dat men de wedstrijd op TV kan volgen, maar als de mensen er live bij zijn is dat alleen maar mooier.”

 

 ©  BELGA

Hulst kon Wout van Aert, Mathieu van de Poel en Tom Pidcock strikken.

“Maar ook alle andere toppers als Toon Aerts, Eli Iserbyt, Denise Betsema en Lucinda Brand maakt wel wat los in de omgeving. Daarbij horen we dat vaak dat we één van de mooiste parcoursen van het hele circuit hebben. Alle elementen om er een mooie dag van te maken, maar corona gooit toch weer een beetje roet in het eten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten