Politie doet inval in huis van Amerikaanse zanger Marilyn Manson

 

 ©  Richard Shotwell/Invision/AP

De politie van Los Angeles is het huis van Marilyn Manson in West Hollywood maandag binnengevallen. De inval zou zijn gedaan wegens de lopende onderzoeken naar seksueel misbruik door de Amerikaanse zanger, zo meldt glamourwebsite TMZ.com.

Bron: TMZ.com, De Telegraaf

Toen de politie arriveerde, was Manson niet thuis, waarop zijn deur werd geforceerd. De aanwezige agenten hadden een huiszoekingsbevel bij zich om zichzelf toegang tot het pand te kunnen verlenen. Er werden onder meer harde schijven van computers in beslag genomen, die bekeken zullen worden voordat Mansons zaak wordt overgedragen aan de openbaar aanklager van Los Angeles.

Opgesloten in kamer

Manson wordt verdacht van mishandeling en het seksueel en emotioneel misbruiken van meerdere vrouwen die naar buiten zijn gekomen met hun verhaal. Zo zou de zanger een kamer in zijn huis hebben die volledig geïsoleerd is tegen geluid, waarin hij vrouwen opsloot, mishandelde en misbruikte.

Zelf houdt Manson zijn onschuld vol, en meent hij dat er sprake is van een hetze tegen hem. Volgens hem stemden de betreffende vrouwen in met de seksuele contacten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten