De drie torens van Gent krijgen er een vierde toren(tje) bij: en je zal er iets kunnen drinken

 

 ©  fvv

Gent -

Wie in de Kuip van Gent loopt, kan er niet naast kijken. Tussen de Sint-Baafskathedraal, het belfort en de Sint-Niklaaskerk staat nu ook een vierde toren te blinken. Het gaat om een zogenaamde weihnachtspyramide, de bar van de schaatspiste die vanaf vrijdag opent.

Geert Neyt

“Een weihnachtspyramide is een vast onderdeel van het decor van een Duitse kerstmarkt maar het is de eerste keer dat er eentje in België zal staan”, zegt Quinten Goekint van Look I Like, die de aanpalende schaatspiste uitbaat. “Normaal had hij op het Sint-Baafsplein moeten staan voor de Winterfeesten maar door het afgelasten van die feesten is hij verplaatst naar het Emile Braunplein.”

 

 ©  fvv

Het is niet de bedoeling dat bezoekers het torentje kunnen beklimmen. Op het gelijkvloers komt wel een openluchtbar voor de ijsbaan die vanaf vrijdag opent.

Net zoals de Stadshal ernaast, zal ook de weihnachtspyramide ongetwijfeld niet bij iedereen in de smaak vallen. Maar de tijdelijke toren past alvast perfect bij de kerstkitsch van de pop-up bar die ook dit weekend opent in het vroegere stadscafé, enkele tientallen meters verder.

De schaatspiste opent vrijdag tot 9 januari. Een ticket kost 8 euro, schaatsen inbegrepen. Reserveren verplicht via schaatseningent.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent