Arteveldehogeschool tot eind januari naar online onderwijs

 

 ©  DVH

Gent -

Na UGent en HoGent kondigt ook de Arteveldehogeschool strengere coronamaatregelen aan. Vanaf dinsdag zullen de lessen opnieuw grotendeels online verlopen.

Fien Lakiere

Arteveldehogeschool neemt nieuwe maatregelen tegen het coronavirus. Vanaf dinsdag tot eind januari wordt er geschakeld naar online onderwijs. Alleen praktijkgerichte lessen kunnen nog op de campus doorgaan, met mondmasker.

De campussen blijven open voor die lessen en voor studenten die er nood aan hebben. De examens zullen fysiek doorgaan, met lokalen die maar voor de helft gevuld zullen worden. “We zetten de veiligheid van onze studenten en medewerkers voorop in onze aanpak, maar blijven ook oog hebben voor hun welzijn”, zegt woordvoerder Esther Van Tilburg.

“We hopen dat we met deze extra maatregelen de examens voor onze studenten maar ook de feestdagen voor iedereen in onze hogeschool en daarbuiten kunnen redden. We roepen onze studenten en medewerkers op om elkaar niet uit het oog te verliezen.”

HoGent en UGent kondigden eerder al strengere coronamaatregelen aan tot aan de kerstvakantie. Zo werd aan de UGent het aantal studenten beperkt dat in een auditorium mag zitten, en HoGent schakelde bijna volledig over naar digitaal onderwijs.

LEES OOK: Opnieuw strengere coronamaatregelen in Gents hoger onderwijs: “Examens en feestdagen redden”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent