Homejackers gaan driest tekeer: koppel vastgebonden en aangevallen, één van de slachtoffers zwaargewond

De politie kwam massaal ter plaatse aan een woning op de Brusselbaan.

De politie kwam massaal ter plaatse aan een woning op de Brusselbaan. © rr

Hekelgem
Matthias Vanhamme

Politie en hulpdiensten zijn dinsdagvoormiddag massaal uitgerukt naar een woning op de Brusselbaan in Hekelgem. Daar werd een homejacking gepleegd op een villa. In een BIN-bericht dat de lokale politie verspreidde, werd gevraagd om op te letten voor een vluchtend voertuig met daarin vijf personen waartoe ook een corpulente persoon van Noord-Afrikaanse origine met donkere kledij zou behoren.

In eerste instantie werd gedacht dat het om een overval op de Okay zou gaan, maar het gaat om een villa tegenover het grootwarenhuis.

Ondertussen kon het parket van Halle-Vilvoorde al een eerste update geven over de feiten. “Uit de eerste voorlopige info zou het gaan om vier à vijf verdachten die een woning op de Brusselbaan in Affligem zijn binnengedrongen waar ze een koppel hebben aangevallen, vastgebonden en bedreigd. Deze hebben waardevolle spullen moeten afgeven waarna de daders de vlucht hebben genomen. Eén van de twee slachtoffers werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, hij bevindt zich weliswaar niet in levensgevaar.”

De Federale Gerechtelijke Politie van Halle-Vilvoorde zal het verder onderzoek op zich nemen.

Nu in het nieuws