Aanklagers willen zaak tegen Bill Cosby heropenen

 

 ©  AP

Aanklagers hebben het hooggerechtshof in de Amerikaanse staat Pennsylvania verzocht de misbruikzaak tegen Bill Cosby te heropenen. De veroordeling van de Amerikaanse acteur voor seksueel misbruik werd eerder dit jaar geschrapt omdat het proces oneerlijk geweest zou zijn.

Bron: BELGA

De 84-jarige acteur werd in 2018 veroordeeld tot een gevangenisstraf van tussen de drie en de tien jaar. Meer dan 60 vrouwen hadden Cosby beschuldigd van seksueel misbruik, maar in het proces ging het alleen om één geval uit 2004. De jury achtte het bewezen dat de acteur Andrea Constand gedrogeerd en daarna seksueel misbruikt had. Cosby heeft altijd zijn onschuld staande gehouden.

De acteur ging in beroep. Hij klaagde dat gebruik was gemaakt van een verklaring die de acteur ooit aflegde in een andere rechtszaak. Hij dacht dat justitie die verklaring nooit tegen hem kon inzetten, maar dat gebeurde uiteindelijk toch. Aanklagers hebben daarmee zijn rechten geschonden, zo vond Cosby. In juni kreeg de acteur gelijk en kwam hij op vrije voeten.

Over de beloftes rond de verklaring van Cosby verschillen zijn advocaten en de aanklagers van mening. Onder meer vanwege die onduidelijkheden willen de aanklagers dat het hooggerechtshof zich over de zaak buigt.

LEES OOK. Bill Cosby werd door tientallen vrouwen beschuldigd van misbruik, nu komt hij vrij door één getuigenis (+)

Lees ook

Nu in het nieuws