Hardleerse ‘patser’ botst op politiecontrole: “Het was geen prettig weerzien”

Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. ©  fvv

Gent -

De Gentse politie heeft zaterdag een hardnekkige wegpiraat uit het verkeer gehaald. Nadat de man zijn rijbewijs al was ingetrokken, had hij een paar dagen later doodleuk een nieuw afgehaald.

Simon Dekaezemaker en Bert Staes

De bestuurder botste zaterdagavond op een controle van de Gentse politie. “En het was geen prettig weerzien”, laat het korps dinsdag met een knipoog weten. De man bleek gekend te zijn bij de politiediensten: eerder dit jaar was zijn rijbewijs – een ongeldig Tsjechisch rijbewijs – al afgenomen.

Maar zaterdag legde hij opnieuw een Tsjechisch rijbewijs voor aan de agenten. Dat bleek hij afgehaald te hebben amper een paar dagen nadat zijn vorige was afgenomen. Het resultaat liet zich raden: ook dit rijbewijs was ongeldig en werd in beslag genomen. De man mocht ook zijn wagen ter plaatse afgeven.

Ook een Bulgaar liep dit weekend tegen de lamp. Die reed dan weer rond met een voertuig met Britse nummerplaat, maar zonder verzekering of inschrijvingsbewijs. De Bulgaar bleek bovendien al een rijverbod te hebben. Ook deze auto werd in beslag genomen en getakeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent