RB Leipzig annuleert training na positieve coronatest in technische staf

 

 ©  ISOPIX

De spelers van de Duitse vicekampioen RB Leipzig verschenen dinsdag niet op het oefenveld. De training werd afgelast nadat een lid van de technische staf positief bleek bij een coronatest. Het team bereidt zich voor op het competitieduel van vrijdag in en tegen Union Berlijn.

Bron: BELGA

Coach Jesse Marsch en aanvoerder en doelman Peter Gulacsi testten begin vorige week al positief en waren er daardoor niet bij in de Champions Leaguewedstrijd tegen Club Brugge. Twee dagen na de klinkende 0-5 zege in Jan Breydel bevestigde het team positieve controles van Yussuf Poulsen, Hugo Novoa, Mohamed Simakan en Willi Orban. Omdat ook leden van de staf besmet raakten, liep het aantal positieve gevallen op tot negen. De verzwakte selectie verloor afgelopen weekend met 1-3 van Bayer Leverkusen. 

Volgens RB Leipzig zijn alle spelers en stafleden volledig gevaccineerd of hersteld van een coronabesmetting. 

Volgende week dinsdag (7 december) speelt Leipzig thuis tegen Manchester City op de slotspeeldag in groep A. Club Brugge moet het op bezoek bij PSG beter dan doen de Duitsers thuis tegen de Cityzens om nog Europees te overwinteren.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten