Cokeverslaafde uit Brugse Poort vraagt stiefdochter (14) om voor hem te dealen

 
Gent -

Een hardleerse drugsdealer uit de Brugse Poort stond maandag in de Gentse rechtbank terecht voor de verkoop en bezit van cocaïne. De man zette zijn 14-jarige stiefdochter aan om te dealen voor hem.

Simon Dekaezemaker

De politie betrapt in april twee Albanezen in de Brugse poort tijdens een drugsdeal. Tijdens een huiszoeking in de woning van één ervan vonden de speurders nog eens 86 gram cocaïne en cash geld. Ook zijn ex-partner die daar nog steeds inwoonde, werd meegenomen voor verhoor.

Volgens de Albanees was hij zwaar verslaafd en dealde hij om zijn eigen gebruik te betalen. Dat ging zo ver dat de vijftiger zijn 14-jarige stiefdochter aanzette om te dealen voor hem. Met schaamrood op de wangen werd hij daarmee geconfronteerd door de Gentse rechter.

Op 6 december valt het vonnis. De Albanese dealer hangt drie jaar celstraf en 8.000 euro boete boven het hoofd. Zijn ex-partner riskeert één jaar cel en haar neef die bij enkele deals, zoals die in april, aanwezig was 18 maanden. Daarnaast vroeg het parket een verbeurdverklaring van de winst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent