Dief met Crocs aan steelt kerstboom en slingers bij kapperszaak in Gentbrugge

 

 ©  IF

Gent -

Kapperszaak Goldhair You & Me in Gentbrugge kreeg zondagnacht een inbreker over de vloer. Op camerabeelden is te zien hoe een dief met Crocs aan een kerstboom en de bijhorende versieringen steelt. “Wie doet nu zoiets”, reageert uitbaatster Florence Simoens verontwaardigd.

Simon Dekaezemaker

Op camerabeelden is te zien hoe een man met Crocs aan zondagnacht omstreeks drie uur ’s nachts passeert aan de kapperszaak in de Brusselsesteenweg in Gentbrugge. Voor de deur staan twee kerstbomen die elk versierd zijn met slingers. De man wandelt voorbij de winkel en neemt rustig zijn tijd om één van de twee kerstbomen mee te nemen.

“Wie doet nu zoiets”, zegt uitbaatster Florence Simoens. “Het gaat mij niet over het geld, maar puur over het principe: blijf van andermans spullen af. Ik heb zaterdag die twee bomen versierd en voor onze deur geplaatst. Wij doen als zelfstandigen ons best om de zaak en straat gezellig te maken met deze eindejaarsfeesten. Dan krijg je met zoiets te maken. Ik begrijp dat gewoon niet.”

Florence heeft woensdag een afspraak bij de politie van Gent om klacht in te dienen tegen de dief. “Ik kreeg al enkele tips over wie het zou gaan, maar als de persoon in kwestie mijn oproep zou lezen: breng gewoon mijn kerstboom terug en bied je verontschuldigen aan. Dat is voor mij meer dan voldoende. Dan ben ik bereid om het zo te laten en geen klacht in te dienen”, zegt Florence.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent